Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Intelligens otthont egy villanyszerelési rendszerrel

 

Az Inels folyamatosan vezérli- felügyeli a lakás elektromos berendezéseit, rendszereit. Magába foglalva a világítás, az épületgépészet, a biztonságtechnika, a redőnyök, a légkondícionálás, a fűtés vezérlését.

A rendszer a különböző érzékelői segítségével képes felismerni az egyes funkciók, értékek beállításoktól eltérő állapotát, és végrehajtja a megfelelő vezérléseket. A rendszer állapota folyamatosan lekérdezhető mobiltelefonon, PDA, számítógép segítségével akár interneten keresztül is.

Az Inels felhasználható akár kis rendszerként is, egy- egy részfeladat vezérlésére, de akár létrehozható a segítségével egy komplex épületautomatizálási rendszer is.

Az Inels nem csak családi házakban, hanem szállodákban és iroda-, valamint kereskedelmi épületekben is kitűnően használható.

 

A rendszer funkciói:

- világítás vezérlés: világítási képek kialakítása, fényerőszabályzás, világítás kapcsolás mozgásra, időre

- fűtés és légkondicionálás vezérlés: helyiségenként különböző hőmérséklet kialakítása, külső hőmérséklet szerinti belső hőmérséklet vezérlés

- redőnyvezérlés: redőnyök, garázsajtó, medence takaró, árnyékolók, függönyök vezérlése

- biztonságtechnikai redszer: behatolásérzékelés, tűz-, vízszivárgás-, gázszivárgás érzékelés, értesítés küldés

- jelenlét szimuláció: véletlenszerű világítás kapcsolás, redőnymozgatás

- központi kapcsolás: előre programozott nyomógombbal az összes konnektor árama lekapcsolható, ha elmegy otthonról

- fogyasztó vezérlés: az Inels rendszerhez csatlakoztatott elektromos eszközök kapcsolása megoldott- idő/ hőmérséklet/ fényintenzitás, vagy bármely más feltétel teljesülésével az előre beállított módon

 

A mappában található képek előnézete Inels rendszer